Asociatia Romana pentru Studiul Durerii

Programul complemetar de atestare in terapia durerii

Ministerul Sanatatii a avizat crearea in cadrul specialitatii ATI a supraspecializarii si obtinerii competentei in terapia durerii acute si cronice. Programul de supraspecializare este condus de un responsabil din cadrul Clinicii A.T.I. de la Spitalul Universitar Bucuresti in colaborare cu un grup de specialisti cu experienta in tratamentul durerii si membri ai Asociatiei Romine Pentru Studiul Durerii.


Durata programului este de 6 saptamini, impartit in 3 module de cite 2 saptamini fiecare, cite 3 ore dimineata (9,00-12,00) si 3 ore dupa amiaza (14,00-17,00), in total 30 de ore activitate teoretica si 30 de ore activitate practica pe modul. Numarul de cursanti este de 10 maximum 15/serie intr-un an putindu-se pregati 1-3 serii. Pentru fiecare an ne propunem sa organizam doua serii in perioda februarie-mai-octombrie (examen) si martie-iunie-noiembrie (examen).


Programul se desfasura in cadrul Clinicii A.T.I. de la S.U.B. si in alte clinici sau spitale unde lucreaza membrii colectivului ce participa la program. Specialistii din acest colectiv au obligatia sa asigure in perioada desfasurarii programului toate facillitatile desfasurarii unei bune activitati teoretice si practice pentru cursanti. Remunrarea conferentiarilor se va face conform normelor in vigoare. Programul de competenta se desfasura in colaborare cu Centrul de Perfectionare si Educatie Continua a Medicilor si Farmacistilor, iar acreditarea va fi facuta de Ministerul Sanatatii.


Informatii legate de desfasurarea programului complemetar de atestare in terapia durerii se pot obtine de la Ministerul Sanatatii si de la Centru de perfectionare al caderelor medicale.