Asociația Română pentru Studiul Durerii

Programul complementar de atestare în terapia durerii

Ministerul Sănătații a avizat crearea în cadrul specialității ATI a supraspecializării și obținerii competenței în terapia durerii acute și cronice. Programul de supraspecializare este condus de un responsabil din cadrul Clinicii A.T.I. de la Spitalul Universitar București în colaborare cu un grup de specialiști cu experiență în tratamentul durerii și membri ai Asociației Române Pentru Studiul Durerii.


Durata programului este de 6 săptămâni, împărțit în 3 module de câte 2 săptămâni fiecare, câte 3 ore dimineața (9,00-12,00) și 3 ore după amiaza (14,00-17,00), în total 30 de ore activitate teoretică și 30 de ore activitate practică pe modul. Numărul de cursanți este de 10 maximum 15/serie într-un an putându-se pregăti 1-3 serii. Pentru fiecare an ne propunem să organizăm două serii în perioada februarie-mai-octombrie (examen) și martie-iunie-noiembrie (examen).


Programul se desfasoară în cadrul Clinicii A.T.I. de la S.U.B. și în alte clinici sau spitale unde lucrează membrii colectivului ce participă la program. Specialiștii din acest colectiv au obligația să asigure în perioada desfășurării programului toate facillitățile desfășurării unei bune activități teoretice și practice pentru cursanți. Remunerarea conferențiarilor se va face conform normelor în vigoare. Programul de competență se desfășoară în colaborare cu Centrul de Perfecționare și Educație Continuă a Medicilor și Farmaciștilor, iar acreditarea va fi facută de Ministerul Sănătății.


Informații legate de desfășurarea programului complementar de atestare în terapia durerii se pot obține de la Ministerul Sănătății și de la Centru de perfecționare al cadrelor medicale.